ÇEVKO Vakfı’ndan Çevreye, Aile Bütçelerine ve Kurumsal Yapılara YEŞİL NOKTA Katkısı
Gönüllü sanayi inisiyatifi ve geniş kitlelere dokunan sivil toplum kimliklerini bünyesinde bir araya getiren ÇEVKO Vakfı, farklı Yeşil Nokta etkinlikleri gerçekleştirmeye devam ediyor.
Bir ambalajın üzerinde yer alan “Yeşil Nokta” işareti, o ambalajlı ürünü piyasaya süren ekonomik işletmenin geri dönüşüm sistemine mali katkı sağladığı anlamına geliyor.
Yeşil Nokta’nın, sorumlu üreticiyi simgelediğini ifade eden ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer, “Dünya genelinde 150 binden fazla firmanın, yılda 400 milyar ambalajı üzerinde yer alan Yeşil Nokta sembolü, 500 milyonu aşkın bir tüketici kitlesine ulaşmaktadır. Biz de Yeşil Nokta Sanayi, Basın ve Öğrenci Ödülleri gibi programlarımız, tüketicilere ve sanayi kuruluşlarına yönelik etkinliklerimizle, toplumun geniş kesimlerine ulaşıyoruz” dedi.
Migros İş Birliğinde Bilgi Aktarımı ve 100 TL Hediye Çeki
ÇEVKO Vakfı, Vakıf üyesi ve Yeşil Nokta Marka Alt Lisans Sözleşmesi bulunan Migros A.Ş. iş birliğinde tüketici farkındalığını arttırmak ve çevresel etkiyi önemseyen tüketicilerin aile bütçelerine katkı sağlamak amacıyla Yeşil Nokta Hediye Çeki etkinlikleri gerçekleştiriyor. Etkinliklerde tüketicilere Yeşil Nokta’ya ve geri dönüşüme ilişkin bilgiler aktarılıyor; her 500 TL tutarındaki alışverişi içerisinde 3 adet Yeşil Nokta’lı ürün yer alan tüketiciye, 100 TL değerinde Migros Hediye Çeki veriliyor.
Yılın ilk 6 aylık döneminde, Süreyya Paşa Migros, Metrolife Sancaktepe İstanbul Migros, Ataşehir Migros olmak üzere 3 noktada 4 etkinlik gerçekleşti, yılın ikinci altı ayında farklı noktalarda 6 etkinlik daha gerçekleştirilecek.
Yeşil Nokta Kullanım Hakkı Sahibi Şirketlere “Çevre” ve “Sürdürülebilirlik” Odaklı Çevrim İçi Eğitimler
Öte yandan ÇEVKO Vakfı, alt lisans sözleşmesi ile Yeşil Nokta kullanım hakkı sahibi olan şirketlere teknik içerikli çevrim içi eğitimler de düzenliyor. Bu eğitimlerde “Çevre” ve “Sürdürülebilirlik” odaklı kurumsal bilgi birikiminin derinleştirilmesi, desteklenmesi ve yaygınlaştırılması hedefleniyor. Şu ana dek “Kurumsal Sürdürülebilirlik”, “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA)”, “Yeşil Mutabakat ve SKDM (Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması)” olmak üzere 3 ana başlık altında düzenlenen çevrim içi eğitimler, önümüzdeki dönemde de sürecek.