Hava Durumu

#Osb

Kapsül Haber Ajansı - Osb haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Osb haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Türkiye’nin ilk Kadın Organize Sanayi Bölgesi İçin İlk Adım Atıldı Haber

Türkiye’nin ilk Kadın Organize Sanayi Bölgesi İçin İlk Adım Atıldı

Kadın girişimciliği ve istihdamının artırılmasına yönelik Türkiye’nin ilk Kadın Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için atılan en somut akademik adım, İstinye Üniversitesi ile Uluslararası Sanayici ve İş Kadınları Derneği (USİKAD) arasında imzalanan iş birliği protokolüyle gerçekleşti. İstinye Üniversitesi, bu protokolle yalnızca sanayiye nitelikli insan kaynağı sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda kadın girişimcilere yönelik eğitim, mentorluk ve araştırma çalışmalarında da güçlü bir akademik destek sunacak. İmzalanan protokol, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onay sürecinde olan Kadın OSB’nin kurumsal yapılanmasına üniversite katkısını resmî olarak başlatan ilk adım oldu. “Girişimcilik ve mesleki gelişim alanlarında eğitimler düzenleyeceğiz” İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, iş birliği protokolüyle ilgili şöyle konuştu: “Kadınların öncülük ettiği her türlü eğitim ve girişimi desteklemekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Kadın OSB projesiyle birlikte, USİKAD üyeleriyle gençler arasında mentorluk ilişkileri kurarak iş dünyasına daha bilinçli ve güçlü bireyler kazandırmayı hedefliyoruz. Ayrıca yaşam boyu öğrenme yaklaşımıyla ortak eğitim müfredatları geliştirerek, girişimcilik ve mesleki gelişim alanlarında etkili eğitim serileri düzenleyeceğiz.” “Akademiyle güçlü iş birliğini önemsiyoruz” USİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Müge Eker Öz, akademiyle güçlü bir iş birliği içinde olmanın Kadın OSB’nin sürdürülebilirliği açısından kritik olduğuna dikkat çekerek, “İlk protokolümüzü İstinye Üniversitesi ile gerçekleştirdik. Bu sadece teknik personel yetiştirmeyi değil, uzun vadeli akademik iş birliklerini ve karşılıklı bilgi üretimini kapsayan bir model olacak” dedi. USİKAD Başkanı Öz, Kadın OSB’nin Marmara Bölgesi’nde konumlanmasının planlandığını belirterek, “Ekonomik, sosyal ve çevresel boyutlarıyla kadının iş yaşamına katılımını bütüncül olarak ele alacağız. Kadının ailede, iş yerinde ve karar verici pozisyonlarda aktif rol alacağı bir ekosistem kurmayı amaçlıyoruz” diye konuştu. OSB bünyesinde kurulması planlanan Kadın OSB Akademisi, özel eğitim merkezi ve kuluçka merkezi ile girişimci kadınlara özel destek mekanizmaları hayata geçirilecek. Kadın OSB’de hedeflenen sektörler Yüksek katma değerli üretim alanları: Teknoloji, biyoteknoloji, yapay zekâ, yenilenebilir enerjiTarıma dayalı sanayi: Organik gıda ve katma değerli tarım ürünleriModa ve tekstil: Geleneksel el sanatlarıyla modern tasarımın buluştuğu girişimlerSavunma ve otomotiv yan sanayi: Kadın girişimciler için yeni alanlarYenilikçi inşaat teknolojileri: Akıllı şehir ve sürdürülebilir yapı malzemeleri İstinye Üniversitesi ve USİKAD iş birliğiyle gerçekleşen öncü Kadın OSB projesi ile eğitim, istihdam ve girişimcilik ayaklarında güçlü ve sürdürülebilir bir altyapı oluşturulması hedefleniyor.

Ankara'da Geleceğin İşgücünü Yetiştirmek Paneli Düzenlendi Haber

Ankara'da Geleceğin İşgücünü Yetiştirmek Paneli Düzenlendi

Toplantının açılış̧ konuşmasını yapan ASO 1. OSB Bölge Müdürü̈ Cüneyt Çalık, sanayinin nitelikli iş gücüne duyduğu ihtiyacı vurgulayarak şunları söyledi: "Bölgemizde yer alan meslek yüksekokullarıyla iş birliğimizi her gecen gün geliştiriyoruz. Hacettepe ve Ankara Üniversiteleri ile yürüttüğümüz projeler, öğrencilerimizi doğrudan sanayiyle buluşturuyor. Burada yetişen gençlerimiz, sadece teknik bilgiyle değil, sahadaki deneyimleriyle de fark yaratıyor. Bu iş birliğini daha ileriye taşımak için meslek yüksekokullarıyla düzenlediğimiz toplantılar devam edecek. Amacımız, sanayimizin ihtiyacı olan kalifiye iş gücünü en iyi şekilde yetiştirmek ve ülkemizin üretim gücüne katkıda bulunmaktır." ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Tütek, sanayi-eğitim iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Nitelikli teknik eleman yetiştirmek, sanayimizin sürdürülebilirliği için kritik bir konu. Akademi ve sanayi dünyasının daha yakın çalışması, iş dünyasının beklentilerine daha hızlı çözüm üretilmesini sağlayacaktır.” dedi. Hacettepe Üniversitesi 1. OSB Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Şener Karabulut, sanayiye yönelik müfredat çalışmalarına değinerek, “Öğrencilerimizi doğrudan iş dünyasına entegre edecek sistemler geliştiriyoruz. Teorik eğitimi sahadaki uygulamalarla pekiştirmek, onları mezuniyet sonrası iş dünyasına hazır hale getiriyor.” ifadelerini kullandı. Ankara Üniversitesi 1. OSB Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Cem Çatalbaş ise, esnek üretim modeliyle sanayiye kazandırılan öğrencilerin sektöre büyük katkılar sunduğunu belirtti. Çatalbaş, “İş yeri uygulamalarının yaygınlaştırılmasıyla mezunlarımızın istihdam oranını artırmayı hedefliyoruz.” dedi. Konuşmaların ardından Cüneyt Çalık moderatörlüğünde bir oturum gerçekleştirildi. Akademisyenler ve sanayicilerin aktif katılımıyla düzenlenen çalıştayda, meslek yüksekokullarının müfredatlarının iş dünyasının ihtiyaçlarıyla nasıl daha iyi örtüşebileceği, iş yeri uygulamalarının nasıl yaygınlaştırılabileceği ve sanayi ile akademi arasındaki iş birliğinin nasıl daha sürdürülebilir hale getirilebileceği tartışıldı. Çalıştayda düzenlenen anket sonucunda ortaya çıkan öneriler doğrultusunda, meslek yüksekokulları ve sanayi arasında daha etkin iş birliklerinin kurulması yönünde somut adımlar atılması kararlaştırıldı. Etkinlik, akademisyenler ve sanayiciler arasında yapılan değerlendirme toplantılarıyla sona erdi.  KAHA - Kapsül Haber Ajansı

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.